HAMP-PANNEKAKER – grønn lykke!

HAMP – FOR EN RENERE KLODE
Fantastisk helgefrokost!

«Hamp-pannekaker er en fantastisk morsom måte å spise hamp på! Barna får fort i seg den ekstra dosen med hamp, som de så sårt trenger!»

– Karoline, daglig leder

Ingredienser:

  • 2 øko bananer (store)
  • 1 ss øko hampmel
  • 3 øko egg
  • 1/2 øko gulerot
  • 1 neve øko spinat (kan droppes om du ønker det)
  • 2 dl øko rugmel eller annet grovt mel
  • 2 dl øko mandel/havre melk eller annen melk

1, 2, 3… blend it!

  1. Bland alle ingrediensene i en blender. Om røren virker for tynn – tilfør mer mel, for tjukk – litt mer melk. (Røren skal være tykk som milkshake)
  2. Varm pannen og lag må lapper av røren. Stek til det lages små bobler på oversiden og til de våte områdene er borte – snu.
  3. Legg pannekakene til avkjøling på en rist. Nytes best etter 2 minutters avkjøling.
  4. Nytes for eksempel med jordbærsyltetøy, hampfrø og rømme, eller smør og skiver av kiwi.

Lykke til!
(disse er litt grønne pga spinat og hampmel)

Hamp – for en bedre klode, smartere hode og friskere kropp!

Disse fungerer like fint til kvelds, som til frokost!

The secret ingredients:

  • 2 eco bananas (big ones)
  • 3 eco eggs
  • 1 tbsp eco hemp flour
  • 1/2 eco carrot
  • 1 fist eco spinach (drop this if you want to)
  • 2 dl eco rye flour or other coarse flour
  • 2 dl eco almond / oat milk or other milk

1, 2, 3..mix it!

  1. Mix all ingredients in a blender. If the batter seems too thin – add more flour, too thick – a little more milk. (The mixture should be thick as a milkshake)
  2. Heat the pan and make small circles of batter. Cook until small bubbles are made on the top and until the wet areas are gone – turn.
  3. Place the pancakes to cool on a rack. Best enjoyed after 2 minutes of cooling.
  4. Enjoy, for example, with strawberry jam, hemp seeds and sour cream or butter and slices of kiwi.

Good luck!
(these are a bit green because of spinach and hemp flour)

HEMP SCONES- let’s GO!

VELG HAMP – VELG KLODEN – VELG DEG SELV!

Les mer om hamp her
https://hampmannen.no/om-hamp/

10 enkle steg og du har 12-14 nydelige scones – proppfulle av hampens næring og smak!

For english recipe, scroll down

INGREDIENSER

  • 4,5 dl øko hvetemel
  • 1,5 dl øko rugmel eller annen grov type
  • 1 dl øko hampmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss øko sukker eller honning
  • 100 g øko smør, kaldt
  • 3 dl øko mandel- /havremelk eller annen type melk.
  • Selvvalgt mengde tranebær og frø. Her er hampfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner brukt.

LET’S DO THIS:

  1. Sett ovnen på 200° – varmluft.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene og deretter tranebær og frø.
  3. Smøret kuttes i små terninger og smuldres inn i melblandingen. Smuldres godt! Pass på at du jobber raskt slik at smøret ikke smelter i prosessen. Kan gjøres for hånd eller med maskin.
  4. Bland inn melken til en halv-seig deig.
  5. Elt deigen på en flate en kort stund.
  6. Supplere med melk om deigen er for tørr til å feste seg.
  7. Dra små porsjoner som formes til boller med hendene. Disse legges på et stekebrett og trykkes halvflate før steking.
  8. Pensle med melk.
  9. Stekes i ca 14 min. Skal bli gyldenbrune med noen lyse områder.
  10. Tas ut, avkjøles halvveis og nytes fullstendig – med ønsket topping, ved siden av en deilig suppe eller som de er!
Scones er gode som niste, brytebrød ved siden av en suppe – eller som stjernen ved frokostbordet!

INGREDIENTS

  • 4,5 dl eco wheat flour
  • 1.5 dl eco rye flour or other coarse type
  • 1 dl eco hemp flour
  • 2 teaspoons baking-powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 tablespoons eco sugar or honey
  • 100 g eco butter, cold
  • 3 dl eco almond / oat milk or other type of milk
  • Amounts as preferd of cranberries and self-selected seeds such as hemp seeds, sunflower seeds, pumpkin seeds

HERE WE GO

  1. Set the oven to 200 °
  2. Mix together the dry ingredients, then cranberries and seeds.
  3. Cut the butter into small cubes and crumble into the flour mixture. Crumble well! Make sure you work quickly so that the butter does not melt in the process. Can be done by hand or by machine.
  4. Mix the milk into the dry ingredients.
  5. Knead the dough for a short while.
  6. Supplement with milk if the dough is too dry to stick.
  7. Drag small portions that are shaped into bowls with your hands. These are placed on a baking tray and pressed halfway before it’s placed in the owen.
  8. Brush with milk.
  9. Roast for about 14 min. Should be golden brown with some light areas.
  10. Take out, cool halfway and enjoy it completely – with desired topping or as they are!

MED ØNSKE OM EN NYDELIG DAG OG SPENNENDE BAKING!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial