HEMP SCONES- let’s GO!

VELG HAMP – VELG KLODEN – VELG DEG SELV!

CHOOSE HEMP – CHOOSE MOTHER EARTH – CHOOSE YOUR SELF!

Les mer om hampens egenskaper her
~
Read more about hemp
https://hampmannen.no/om-hamp/

10 enkle steg og du har 12-14 nydelige scones – proppfulle av hampens næring og smak!

10 easy steps and you have 12-14 delicious scones – full of hemp nourishment and taste!

For english recipe, scroll down

INGREDIENSER

  • 4 dl øko hvetemel
  • 1,5 dl øko rugmel eller annen grov type
  • 1,5 dl øko hampmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss øko sukker eller honning
  • 100 g øko smør, kaldt
  • 3 dl øko mandel- /havremelk eller annen type melk.
  • Selvvalgt mengde tranebær og frø. Her er hampfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner brukt.

LET’S DO THIS:

  1. Sett ovnen på 200° – varmluft.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene og deretter tranebær og frø.
  3. Smøret kuttes i små terninger og smuldres inn i melblandingen. Smuldres godt! Pass på at du jobber raskt slik at smøret ikke smelter i prosessen. Kan gjøres for hånd eller med maskin.
  4. Bland inn melken til en halv-seig deig.
  5. Elt deigen på en flate en kort stund.
  6. Supplere med melk om deigen er for tørr til å feste seg.
  7. Dra små porsjoner som formes til boller med hendene. Disse legges på et stekebrett og trykkes halvflate før steking.
  8. Pensle med melk.
  9. Stekes i ca 14 min. Skal bli gyldenbrune med noen lyse områder.
  10. Tas ut, avkjøles halvveis og nytes fullstendig – med ønsket topping, ved siden av en deilig suppe eller som de er!
Scones er gode som niste, brytebrød ved siden av en suppe – eller som stjernen ved frokostbordet!
Scones are great as a savory, crusty bread next to a soup or as the star at the breakfast table!

INGREDIENTS

  • 4 dl eco wheat flour
  • 1.5 dl eco rye flour or other coarse type
  • 1.5 dl eco hemp flour
  • 2 teaspoons baking-powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 tablespoons eco sugar or honey
  • 100 g eco butter, cold
  • 3 dl eco almond / oat milk or other type of milk
  • Amounts as preferd of cranberries and self-selected seeds such as hemp seeds, sunflower seeds, pumpkin seeds

HERE WE GO

  1. Set the oven to 200 °
  2. Mix together the dry ingredients, then cranberries and seeds.
  3. Cut the butter into small cubes and crumble into the flour mixture. Crumble well! Make sure you work quickly so that the butter does not melt in the process. Can be done by hand or by machine.
  4. Mix the milk into the dry ingredients.
  5. Knead the dough for a short while.
  6. Supplement with milk if the dough is too dry to stick.
  7. Drag small portions that are shaped into bowls with your hands. These are placed on a baking tray and pressed halfway before it’s placed in the owen.
  8. Brush with milk.
  9. Roast for about 14 min. Should be golden brown with some light areas.
  10. Take out, cool halfway and enjoy it completely – with desired topping or as they are!

MED ØNSKE OM EN NYDELIG DAG OG SPENNENDE BAKING!

WITH THE WISH OF A DELIGHTED DAY AND EXCITING BAKING!

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial